آموزشی سلامت و بهداشت دوازدهم | درس 5

  • نویسنده موضوع FATYMArr
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 6
  • بازدیدها 73
  • کاربران تگ شده هیچ

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,239
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #1
۱- چرا باید #بهداشت #مواد_غذایی را رعایت کنیم؟
پاسخ:
تا کارایی لازم برای حفظ #سلامت بدن حاصل شود و از ابتلا به #بیماری های مختلف مانند #مسمومیت ها و بیماری های انگلی در امان بمانیم.

۲- منظور از بهداشت مواد غذایی چیست؟
پاسخ:
رعایت اصول و موازین بهداشتی یا انجام یک سری اعمال در کلیه مراحل تهیه و تولید، حمل و نقل، نگهداری، فروش و مصرف مواد غذایی به منظور کاهش آلودگی های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی را تا حدّی که برای سلامت انسان زیان بار نباشد، #بهداشت مواد غذایی می گویند.

۳- بیشترین #آلودگی در مواد غذایی چگونه ایجاد می شود؟
پاسخ...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,239
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #2
۵- اصول و موازین بهداشتی مواد غذایی را بیان کنید؟
پاسخ:
۱ -رعایت #بهداشت_فردی افراد مؤثر در فرایند تولید غذا۲ -رعایت بهداشت مواد غذایی از تهیه تا مصرف۳-رعایت #بهداشت_محیط.

۶- برای افراد #شاغل در مکانهای تهیه، تولید و توزیع غذا چه مواردی از اهمیت بسزایی برخوردار است ؟
پاسخ:
داشتن #کارت_بهداشت و رعایت بهداشت فردی.

۷- نکات بهداشت فردی افراد مؤثر در فرایند تولید غذا را ذکر کنید؟
پاسخ:
پوشیدن لباس تمیز و پوشاندن موی سر- نداشتن زیور آلات- #پوشاندن بینی و دهان هنگام
عطسه و سرفه-گذاشتن پوشش بهداشتی بر روی خراش ها و زخم های دست و انگشتان- شست و شوی صحیح دستها قبل از کار-...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,239
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #3
۸- برای #سالم بودن غذا در مرحله #طبخ و #نگهداری توجه به چه نکاتی لازم است؟
پاسخ:
پختن کامل غذا – نگهداری غذا به صورت داغ یا سرد.

۹- چه زمانی #پخت غذا کامل است؟
پاسخ:
زمانی که تمام قسمتهای آن حداقل ۷۰ درجه سانتی گراد حرارت دیده باشد.

۱۰- برای سالم ماندن غذا به مدت طولانی باید در چه دمایی نگهداری شود؟
پاسخ:
غذا باید به صورت کاملاً #داغ (۷۰ درجه سانتی گراد به بالا) و یا کاملاً #سرد (زیر ۱۰ درجه سانتی گراد) نگهداری شود تا به مدت #طولانی سالم بماند.

۱۱- اصول بهداشتی محیط مواد غذایی را ذکر کنید؟
پاسخ:
تهیه...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,239
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #4
۱۲- #فساد مواد غذایی چیست؟
پاسخ:
زمانی که یک ماده غذایی از نظر رنگ، بو، طعم و مزه دچار #تغییراتی شود و ارزش غذایی آن از بین برود یا کاهش یابد، میگوییم ماده غذایی دچار فساد شده است.

۱۳- چه عواملی سبب ایجاد فساد در مواد غذایی میشوند؟
پاسخ:
عوامل #شیمیایی- عوامل #بیولوژیکی- عوامل #فیزیکی- عوامل #مکانیکی.

۱۴- #عوامل_شیمیایی (افزودنی ها، مواد شیمیایی داخل مواد غذایی یا موجود در محیط) چگونه باعث فساد مواد غذایی می شوند؟
پاسخ:
این عوامل گاهی به طور ناخواسته مواد غذایی را آلوده میکنند مثل استفاده غیرمجاز از سموم دفع آفات نباتی یا حشره...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,239
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #5
۱۵- #عوامل_بیولوژیکی (میکروب ها، انگل ها، حشرات و جوندگان) چگونه باعث فساد مواد غذایی می شوند؟
پاسخ: #
حشرات موذی از جمله سوسک های خانگی که به (سوسری) معروف اند میتوانند به وسیله کرک، ترشحات دهان و مدفوع، #میکروب ها را از منابع آلوده به مواد غذایی منتقل کنند.

۱۶- بهترین شیوه #مبارزه با مگس، سوسک و امثال آنها(عوامل بیولوژیکی) چیست؟
پاسخ:
نظافت مداوم محیط، نصب در و پنجره های توری، سرپوشیده نگه داشتن مجاری فاضلاب و دفع به موقع #زباله است.

۱۷- #عوامل_فیزیکی (نور، حرارت، رطوبت، زمان و. . . ) چگونه باعث فساد مواد غذایی می شوند؟
پاسخ:
برای نمونه اگر درجه...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,239
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #6
۱۸- #عوامل_مکانیکی (ضربه دیدن در حین برداشت، انتقال و نگهداری) چگونه باعث فساد مواد غذایی می شوند؟
پاسخ:
برای نمونه در میوه های ضربه دیده، با گذشت زمان، از محل نقاط آسیب دیده، کپک ها و باکتری ها به درون میوه نفوذ کرده و باعث فساد آنها میشوند که نمونهای از #آلودگی ناشی از عوامل مکانیکی است.

۱۹- در موقع #خرید میوه ها باید به چه نکاتی توجه کرد؟
پاسخ:
باید به تازگی، شادابی، عطر و بو و پوست آنها توجه کرد که لهیده، لکه دار و صدمه خورده نباشد، سپس آنها را در محل #خنک و نسبتاً #تاریک نگهداری کرد.

۲۰- #بیماری_های_غذا_زاد یا بیماری های ناشی از غذا چگونه ایجاد...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,239
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #7
۲۱- #توصیه های #خود_مراقبتی برای داشتن تغذیه #سالم، #ایمن و بهداشتی را بنویسید؟
پاسخ:
در انتخاب و مصرف مواد غذایی به دو اصل «#تنوع» و «#اعتدال» توجه کنید. – وزن خود را در حد متعادل حفظ کنید. – دریافت فیبر غذایی روزانه را افزایش دهید. – مصرف #شیر، ماست و پنیر کم چرب (کمتر از ۲/۵ درصد) را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید. – مصرف #چربی و روغن خود را در حد امکان کم کنید. – در مصرف گوشت و فراورده های آن دقت کنید. – مصرف #قند، شکر، شیرینی و شکلات را محدود کنید. – #نمک کمتر مصرف کنید و از نمک ید دار استفاده کنید. – به میزان کافی...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
عقب
بالا